пʼятниця, 27 січня 2017 00:10

У Польщі побили українських студентів

Трьох українських студентів побили в ніч на 22 січня в польському місті Жешув. Розташоване за 100 км від польсько-українського кордону. Усі вони навчаються в місцевому вузі.

Вночі українці поверталися з вечірки. Неподалік центру їх перестріла група польських молодиків. Після словесної перепалки хлопці побилися. Українці потрапили в лікарню із травмами. Справу взяло під контроль Генеральне консульство України в Любліні.

"Троє громадян України йшли до гуртожитку. До них звернулися місцеві жителі. Запитали, звідки вони. Ті відповіли, що з України. Тоді молодики заявили, що Львів — це польське місто. І сталася якась словесна перепалка", — написав у "Фейсбуку" Василь Павлюк, генеральний консул України в Любліні.

Українців обстежили в лікарні й відпустили додому. Поліція в Жешуві затримала п'ятьох підозрюваних. Ними виявилися місцеві 18–20 років. Визнали свою провину. Поляків відпустили під нагляд поліції. Слідство проводить районна прокуратура.

У Польщі навчаються майже 10 тис. українських студентів. Близько 2 тис. здобувають вищу освіту в навчальних закладах Жешува.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі побили українських студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути