четвер, 16 серпня 2007 07:13

У підводній Алеї вождів не буде Леніна

Минулої середи в селі Оленівка Чорноморського району Криму відкрили пам"ятник Володимирові Леніну. Кілька тижнів тому його демонтували і збиралися встановити в підводній Алеї вождів неподалік найзахіднішої точки Криму.

Місцеві комуністи боролися за те, щоб пам"ятник залишився на своєму місці. Нині вони святкують перемогу.

— Бетонний монумент демонтували і вже встигли завантажити на причіп машини. Аж раптом з"явився комуніст Віктор Демусенко. Сів у своє авто й поїхав за нами, — розповідає голова Оленівської сільради Юрій Щелока, 45 років.

За селом партієць заліз на вантажівку і прив"язав себе до Леніна. Почав кричати, щоб монумент повернули. Cільський голова погодився відвезти пам"ятник назад.

— Раніше комуністи не переймалися Леніним настільки сильно, — розводить руками Юрій Щелока. — Ілліч, мовляв, стояв без руки й обдертий. На засіданні сільради рішення знести пам"ятник ухвалили ще 2003 року.

У повторному відкритті монумента взяв участь перший секретар кримської Комуністичної партії України, народний депутат Леонід Грач.

Зараз ви читаєте новину «У підводній Алеї вождів не буде Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути