пʼятниця, 30 березня 2012 05:15

У Луценка в камері плазмовий телевізор

Екс-міністра внутрішніх справ 47-річного Юрія Луценка перевели в камеру №136. Вона розташована на другому поверсі Лук'янівського СІЗО у Києві. Має площу 12 кв. м. Попередня була на 9. Разом із Луценком перейшов його співкамерник.

— У вівторок увечері чоловіка попередили, щоб збирав особисті речі, і вже о п'ятій ранку похапцем перевели, — розказує дружина екс-міністра 46-річна Ірина Луценко. — У новій "хаті" — плазмовий телевізор, шафа для посуду та полиця для книжок, дерев'яні ліжка, табуретки і стіл, вазони без квітів. Не обійшлося і без перехідного фарфорового посуду, який фігурує у відомих фотозвітах. Серед так званих "покращень" у камері — повноцінний відгороджений унітаз, а не дірка у підлозі. Із чим пов'язане таке термінове переведення у "поліпшену" камеру після 456-денного перебування у камері "смертників", ми не знаємо. Але можемо здогадуватися. В Україні зараз із візитом співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ, які висловили бажання ознайомитися з умовами перебування Луценка у камері СІЗО. Можливо, це зробили для "картинки" ПАРЄ.

У ПАРЄ не повірять, що Луценко весь час перебуває у поліпшеній камері утримання, вважає "нунсівець" 47-річний Тарас Стецьків:

— Бо українські правозахисні організації не перший рік дають детальний аналіз стану українських в'язниць та СІЗО. Для європейських спостерігачів немає жодного секрету, в яких умовах в Україні утримують ув'язнених.

Екс-міністра перемістили через ремонтні роботи, зазначають у Держпенітенціарній службі.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка в камері плазмовий телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути