середа, 27 червня 2012 07:45

У купі сміття знайшов телефон

— Як мене задовбав цей смердючий Хрещатик, — спльовує на асфальт 52-річна Ніна Володимирівна, столичний двірник. У хустці і синій робочій жилетці збирає пляшки біля урни у фан-зоні на Хрещатику у вівторок. Працює з чоловіком Олександром Олександровичем, 54 роки.

— Раньше ми інший участок прибирали, але тоже у Шевченківському районі, — розказує Олександр Олександрович. — А коли на Хрещатик фанів запустили, то нас сюди кинули. Найбільше роботи, коли Україна грала. За день так того мусора натягаюсь, що вдома руки підняти не годен.

19 червня під час гри збірних Україна — Англія Олександр Олександрович у купі сміття знайшов мобільний телефон.

— Нажав кнопку, бачу працює, але пише не по-нашому. Він лежав у мусорці біля шведського кафе. Знаю, що чужі вєщі щастя не приносять. Відніс хлопцям, які там пиво розливають. Вони обіцяли власника знайти. Ми з Ніною вчора замітаємо, підлітають двоє фраєрів. Чи шведи чи німці, я не поняв. Попросили наші мєтьолки і давай із ними фотографуватися. Потом мою бабу обняли і з нею фотосесію устроїли. Єлі од них відірвалися. На минут 15 нас од роботи одірвали.

Допомагаю двірнику закинути пакет зі скляними і пластиковими пляшками у сміттєвоз. Пакунок важить понад 30 кг. Ніна Володимирівна розстилає рядно. Накладає на нього кілька мішків.

— Гляньте, які мозолі, — простягає брудні долоні. На кількох пальцях видно почервонілу шкіру. Зупиняється біля переповненої урни. З неї стирчать пластикові пляшки з-під мінералки й пива. Навколо смітника стоять ще зо 30 порожніх.

— Поверніть на цю вулицю бомжів, буде менше сміття. Дай сюди двох-трьох мужиків з торбами, вони раз-два все визбирали б. Та й копійку б мали.

Подружжя отримує по 1700 грн зарплати.

— На час Євро ми працюємо у дві зміни. Начальство обіцяло преміальні. Жалко, що старі урни поприбирали. Бетонні були більші, в них багато влазило. А ці металічні — вузькі, а сині пластмасові — низенькі, неудобні. Кілька етикеток з-під мороженого у них вибросять, і більше нічого не влазе.

Каже, іноземці викидають сміття в урни.

— Французи й німці серед вулиці нічого не викидають. Якщо нема смітника, то несуть мусор у жмені, або ховають у рюкзак. Британці навіть окурків на асфальт не кидають. Носяться з ним, доки попільничку не знайдуть. Шведи ставлять під тротуар порожні пляшки або лишають на столах у кафе. А наші і русскі все кидають під ноги. Вчора збираю сміття, а один мордоворот підійшов і пальцем мені вказує, де я должна прибрати. Возомнив із себе начальника.

Зараз ви читаєте новину «У купі сміття знайшов телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути