середа, 11 липня 2012 05:15

У крові намісника Києво-Печерської лаври виявили ртуть і миш'як

Ускладнення на серце дали виявлені в крові намісника Києво-Печерської лаври владики Павла, 51 рік, (у миру Петро Лебідь. — "ГПУ".) отруйні речовини ртуть і миш'як. Священик переніс операцію й готується до наступної.

— Якийсь час тому владика Павло опинився в реанімації. Потім він лікувався в Німеччині, де в його крові і виявили миш'як і ртуть — речовини, що застосовували для отруєння у вищих прошарках суспільства у Середньовіччя. Владика поки нікого не обвинувачує, — каже Василь Анісімов, прес-секретар Української православної церкви Московського патріархату.

Фахівці припускають, що отруїли владику через їжу. Оперував його Ілля Ємець, екс-міністр охорони здоров'я. Владика Павло два тижні як на роботі, приймає вірян.

У Лебедя вистачає недоброзичливців — на його посаду багато претендентів, адже це почесний статус і великі грошові потоки, говорять у кулуарах церкви.

Релігієзнавець Юрій Чорноморець сумнівається, що владику Павла хотіли отруїти.

— Зараз не Середньовіччя, в церковних колах людей не отруюють. На сьогоднішній момент в Українській православній церкві Московського патріархату все спокійно й стабільно. Владиці Павлу самому, можливо, вигідно порушити стабільність церкви. Його особистість неоднозначно сприймається суспільством. Він давно вважає, що його посада, становище під загрозою.

Іншої думки 72-річний Дмитро Степовик, доктор богослов'я і філософії. Переконаний, що настоятеля Києво-Печерської лаври таки отруїли, бо він — потенційний претендент очолити УПЦМП замість нинішнього її глави митрополита Володимира.

— Його хочуть усунути від можливої спадщини як настоятеля Православної церкви Московського патріархату. Думаю, що це справа рук недоброзичливців. Чутки про піар можуть поширювати кола, які і скоїли цей акт вандалізму.

"Мерседес" подарували на день народження

Владика Павло є одним із найбагатших українських церковних ієрархів, за матеріалами журналістів. У його декларації як кандидата в депутати Київради від Партії регіонів, зазначено, що у власності Петра Лебедя є елітна нерухомість і два "мерседеси". Один представницького класу вартістю близько $100 тис. подарований на день народження. На ньому іменні номера "АП", що розшифровується як "архієпископ Павло".

 

Зараз ви читаєте новину «У крові намісника Києво-Печерської лаври виявили ртуть і миш'як». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути