Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2021 00:11

У ковбасі з магазину знайшли шматок скла

Шматок скла розміром з ягоду горобини знайшов у варено-копченій ковбасі сумчанин Віктор Петров. Купив її по акції в супермаркеті.

— Відкусив і почав жувати. Щось тверде попалося. Думав, кістка. Виймаю, а то скло. Ледь не ковтнув. Добре, що попалося на зуб, — розповідає Петров. Відніс ковбасу в магазин. Йому повернули гроші.

У березні мешканка міста Ковель на Волині помітила у хлібі мишу. В попередні роки українці знаходили в їжі з магазинів камені, тарганів тощо.

— Якщо трапляється подібне, треба звертатися до місцевого управління Держслужби з питань безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів. Має бути чек і сам продукт, — говорить перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби Сумщини Євген Лазоренко, 44 роки. — Партію ковбаси вилучили з продажу. Її робили у Дніпрі. Передали тамтешнім колегам матеріали. Якщо встановлять порушення гігієнічних норм, на підприємство накладуть штраф до 60 мінімальних зарплат.

Якщо проковтнути невеликий шматок скла — шкоди для організму може не бути, каже завідувач ендоскопічного відділення Полтавського обласного онкодиспансеру 60-річний Володимир Галінський:

— Кишківник скло не всмоктує. Уламок проскочить травний тракт і вийде природним шляхом. Людина й не помітить. Є ймовірність, що гострі краї поріжуть слизову шлунка чи кишківника і буде запалення. Але воно не призведе до серйозних наслідків — поболить і саме заживе.

Порвати кишку можуть гострі й пласкі предмети. Переважно це метал. Наприклад, монета із заточеними краями.

Зараз ви читаєте новину «У ковбасі з магазину знайшли шматок скла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути