пʼятниця, 29 березня 2019 00:25

У Києві зводять шість станцій метро

19 березня підприємство "Київметробуд" почало зводити нові станції столичного метрополітену. Продовжують Сирецько-Печерську лінію у напрямку мікрорайону Виноградар.

— Загалом побудуємо шість станцій та депо "Виноградар", — говорить 40-річний Олексій Ведмідь, головний інженер з будівництва Київметрополітену. — Будівництво розділили на три черги. У першу від станції Сирець до напрямку проспекту Правди побудуємо станції Мостицька і Проспект Правди. Їх відкриємо у грудні 2021 року.

Другою чергою метробудівці планують звести депо і ще дві станції. У третю — збудувати дві станції від проспекту Правди в напрямку площі Шевченка.

На будівництво витратять майже 6 млрд грн. Кожну станцію оздоблять інакше.

На станції Проспект Правди використають металеві панелі жовтого кольору. Стіни викладають склом замість традиційної плитки. Крізь нього можна розглядати, з чого складається станція.

Станція метро Мостицька буде біля парку, недалеко від кінцевої зупинки тролейбуса №5. Матиме дизайн із зеленими стінами і гранітною підлогою. На даху павільйону станції висадять газон.

Станцію Виноградар зроблять із білих панелей. На стелі розмістять 90 темно-фіолетових світильників, які нагадуватимуть гроно винограду.

Вздовж лінії метро і на станціях установлять шумозахисні екрани та панелі. Для пасажирів з обмеженими можливостями зведуть ліфти, для співробітників метрополітену, які працюють в нічні зміни, побудують готелі.

Зараз ви читаєте новину «У Києві зводять шість станцій метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути