вівторок, 19 вересня 2017 06:35

У кіосках заборонили продавати спиртне

Київська міська рада заборонила продавати будь-яке спиртне в кіосках. За це рішення на засіданні 14 вересня проголосував 81 депутат.

— Кияни постійно просять нас позакривати розливайки. Часто там продають підробку, сурогат. Були випадки отруєнь, — каже ініціатор рішення депутат Владислав Михайленко, 31 рік. — Тепер спиртним можна торгувати лише в капітальних спорудах. Зокрема пивом та слабоалкогольними напоями. Хто продовжить наливати з-під прилавка, тому скасують дозвільні документи.

Торік 8 квітня Київрада вже забороняла продавати алкоголь. Підприємці протестували, ледь не щотижня влаштовували мітинги, подали до суду. В Окружному адміністративному справу програли, але виграли апеляцію. 28 листопада 2016-го МАФи повернули спиртне на полиці. Тоді домовилися, що воно має бути сертифіковане, мати акциз.

— Ми виправили помилку — продаж не забороняли, щоб рішення знову не оскаржили в суді, — говорить радник мера, нардеп Дмитро Білоцерковець, 31 рік. — Скористувалися пунктом закону, за яким призначення МАФів визначають місцеві органи влади. Тепер у кіосках можна торгувати лише їжею, квітами, газетами й цигарками.

— Це рішення — знищення малого й середнього бізнесу. На користь великим супермаркетам. Алкоголь все одно продаватимуть у кіосках, які "кришує" поліція й прокуратура, — пише у "Фейс­буку" киянин Сергій Нейолов.

Із 13 жовтня 2016-го в місті заборонено продавати алкогольні напої з 23:00 до 10:00.

Зараз ви читаєте новину «У кіосках заборонили продавати спиртне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути