вівторок, 28 березня 2017 05:45

У кіно ходять із немовлятами

Щовівторка із 15 березня у кінотеатрі "Жовтень" проводять кіносеанси для батьків із дітьми-дошкільнятами.

21 березня о 14:00 показують американську фантастичну мелодраму-мюзикл "Красуня і чудовисько". За 15 хв. до початку в фойє збираються більше сотні чоловіків і жінок із дитячими візками й велосипедами. Стоять у черзі до каси.

Квитки коштують 60 грн. Для дітей — безкоштовно.

— Це чудова можливість для мами вийти в люди. В Європі давно є такі сеанси з дітьми. На звичайні з малюками не пускають, — каже 23-річна Аліна Ковальчук.

У залі за дверима ліворуч стоять столик для сповивання і мікрохвильовка. Дорослі займають 120 із 400 глядацьких крісел. 70 дітей бігають залою, граються іграшками. Їх працівники кінотеатру розсипали біля екрана, щоб малюки постійно були в полі зору батьків.

Починається сеанс, світло повністю не вимикають. Звук тихіший, ніж зазвичай. Перші 10 хв. фільм ледве чути через дитячий гамір. Зала стихає лише до середини стрічки.

— Чемно поводься. Ти ж культурний ведмедик, — повчає іграшку білява дівчинка після того, як жінка з другого ряду робить зауваження синові. Хлопець, на вигляд 3 роки, бігає. Деякі діти мовчки дивляться фільм поруч із батьками.

Уп'яте за сеанс пищить мікрохвильовка. Жінка розігріває молоко в пляшечці.

— Я навчилася не реагувати на галас. Удома в такій атмосфері дивимося телевізор. Час від часу позирала на малу. На "тихому кіносеансі" ми вдруге. Після першого донька вдома гралася в кінотеатр. Розсадила на дивані всіх ляльок. І ще прийдемо, нам подобається, — каже 27-річна Юлія Грицай. У кіно привела 2-річну доньку Анастасію. — Гарно було б, якби такі "декретні" дні влаштовували у музеях, організовували літературні вечори.

Найстаршому з дітей у кінотеатрі — 6 років. Найменшій — 1,5 місяця, вона проспала у візку. Усі глядачі додивилися фільм до кінця.

— Після п'яти сеансів вирішуватимемо, чи продовжувати кінопокази з дітьми, — каже директор кінотеатру "Жовтень" Людмили Горделадзе, 67 років. — Обговоримо, чи організовувати сеанси без чоловіків. Щоб мами змогли годувати немовлят грудьми.

Кожну другу середу місяця "тихе кіно" для батьків із немовлятами показують у кінотеатрі "Планета кіно", що на просп. Бандери.

Зараз ви читаєте новину «У кіно ходять із немовлятами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути