Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2009 18:09

У Карлівці отримали конверт із білим порошком

Минулої суботи працівники Карлівського поштового відділення N1 на Полтавщині отримали листа з білим порошком і запискою, написаною російською. "Здесь сибирская язва, вы все умрете", — було в ній.

— Відправник не був указаний. У полі для інформації про адресата було записано тільки якесь село в Кобеляцькому районі, — розказує Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Згідно з правилами, коли конверт не оформлений належним чином, його розкривають. З"ясовують, хто відправник, повертають йому лист. Начальник поштового відділення зібрав комісію, листа розпечатали. З нього посипався білий порошок, випала записка.

Працівники пошти зателефонували до управління з надзвичайних ситуацій. Приїхали рятувальники, міліція та лікар районної санстанції.

— Конверт помістили у спеціальний контейнер, відвезли в обласну санстанцію в Полтаву, — веде далі Сулаєв. — Порошок обстежено на наявність сибірської виразки. Встановлено, що він не несе небезпеки. Тепер з"ясовують його склад. Міліція проводитиме перевірку. Але знайти відправника дуже складно. Хтось невдало пожартував. Сибірська виразка не така легкодоступна, щоб її можна було дістати в Карлівському районі. Це стратегічна біологічна зброя, вона на особливому контролі. Та люди налякалися, бо пару років тому були інциденти в Росії.

У відділенні зв"язку нічого не розповідають.

Якщо відправника конверта знайдуть, випишуть штраф за дрібне хуліганство — 150–160 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Карлівці отримали конверт із білим порошком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути