пʼятниця, 24 грудня 2010 05:15

У фільмі про Параджанова розмовлятимуть п'ятьма мовами

Наступного року київська режисерка 46-річна Олена Фетисова почне знімати стрічку про кінорежисера Сергія Параджанова. Бюджет фільму понад 2 млн євро.

— Картина буде створена разом із Францією, Нідерландами, Грузією та Вірменією, — розповідає Олена Фетисова. — Половину коштів виділить Держслужба кінематографії. Почнемо знімати у Грузії та Вірменії, потім — в Україні. Завершимо навесні 2012-го в Роттердамі. Покажемо стосунки Параджанова з дружиною Світланою, п'ять жахливих років тюрми суворого режиму і 15 років без роботи в голодному Тбілісі. Фінал — 1987-й, коли його роботи вперше вивезли в Роттердам — це був тріумф Параджанова. Герої розмовлятимуть українською, вірменською, російською, грузинською. У Нідерландах у них проскакуватимуть англійські слова.

Параджанова зіграє французький актор Серж Аведікян. У травні на Каннському кінофестивалі він отримав Золоту пальмову гілку за короткометражку "Собачі історії".

— Я добре знав Параджанова, — розповідає французькою Серж Аведікян, 55 років. — Ми познайомилися на початку 1980-х у Тбілісі. Разом попрацювали в Парижі. Спочатку були схожі на вчителя та учня, потім це переросло у дружбу. Знімати фільм про Параджанова — великий ризик, адже минуло лише 30 років після його смерті.

Прем'єра відбудеться 2014-го, коли відзначатимуть 90 років із народження Сергія Параджанова.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі про Параджанова розмовлятимуть п'ятьма мовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути