четвер, 29 липня 2010 00:00

У центрі міста вибухнула кульова блискавка

— Була тиха похмура погода. Дощ іще не почався. І раптом несподівано яскраве світло. Одразу, ніби вибух, шалений грім, — каже львів"янин Михайло Кориця, 25 років.

У вівторок о 12.40 він ішов львівським просп. Шевченка в напрямку до "МакДональдз", що в центрі. У цей час вдарила кульова блискавка.

— Старенька бабця біля мене впала на плитку, прикрила голову. Видно, спрацював інстинкт самозахисту з часів Другої світової, — сміється Михайло. — Я подумав, вибухнув якийсь автомобіль. Озирнувся і зрозумів, що це був грім.

Після блискавки в офісах у будинку N11 зник Інтернет. У фірми "Чумак" вийшли з ладу два комп"ютери.

— Блискавка вдарила між нашим домом і будинком "Світоча" навпроти, по другу сторону проспекту. Не долетіла чотири метри до нашого відчиненого балкона, — говорить 58-річний Ігор Бачун із "Прес-клубу". Його офіс розташований на другому поверсі будинку N11. — Над "Світочем" з"явився жовтий дим дуже яскравого кольору, як зафарбований. Запаху не було.

Після розряду спрацювала сигналізація у близько 100 автомобілів, які були припарковані на проспекті. Зчинився шум, перелякані водії вибігали з будівель.

Яскраве світло бачили й охоронці бізнес-центру на пл. Петрушевича, за 500 м від удару.

Зараз ви читаєте новину «У центрі міста вибухнула кульова блискавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути