У червні до інфекційного відділення лікарні міста Євпаторія в Криму звернулися вже 70 туристів, які отруїлися зіпсованою їжею. Це вдвічі більше, ніж торішнього червня. Усі, хто отруївся, зізналися, що купували "з рук" варених креветок, мідій чи молюсків.
— Варені креветки можна споживати лише протягом півгодини після приготування, а пляжні торговці можуть ходити з ними по пляжу по кілька днів, — розповідає 67-річний Василь Джулай, завідувач епідеміологічного відділення санепідемстанції міста Євпаторія. — Цього літа ми маємо незвично багато, порівняно з іншими роками, випадків захворювань шлунково-кишкового тракту. Лікарі санепідемстанції писали письмове звернення до місцевого відділу міліції, щоб той заборонив вуличну торгівлю в місті. Але ми мало віримо в успіх.
Потерпілим доводиться проводити по дві доби в стаціонарі. Їх виліковують, але наступного разу вони відпочиватимуть деінде, а не в Євпаторії.
Коментарі