Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2021 05:25

Туристи підірвалися в горах

Двоє чоловіків 26 і 39 років загинули від ­вибуху в карпатських горах минулого тижня. Рвонуло на полонині Під Берди на межі Івано-Франківщини та Закарпаття.

Група туристів з 12 осіб увечері 15 вересня зупинилася на відпочинок і розвела вогонь. Стався вибух. Загинули чоловіки, які сиділи найближче до полум'я.

— Ми були в горах з друзями. Пішли в місце, яке добре знали. Були 10 дорослих і двоє діток, — розповідає один із туристів Орест Малиш. — Розпалили вогонь, зварили їсти і грілися. Діти спали. За півтори години я пішов по дрова. У цей момент стався вибух.

Троє жінок отримали опіки та колото-різані травми. Найважчі наслідки у дружини Ореста 35-річної Марини. Втратила багато крові. Її оперували 6 год.

— Лікарі склали руку. Неясно, чи приживеться, — додає Малиш. — На одне око бачить. Інше не врятували.

— Вибухнути міг снаряд, який лишився на полонині після однієї з воєн, — говорить Володимир Чернецький із державної служби надзвичайних ситуацій Івано-Франківщини.

— Подія сталася в місці лінії бойових дій "Брусилівський прорив" у часи Першої світової війни. А також у місці лінії оборони "Арпада" часів Другої світової. Через що тут можуть бути вибухонебезпечні предмети, — каже.

Зараз ви читаєте новину «Туристи підірвалися в горах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути