пʼятниця, 21 січня 2011 00:00

Турфірми мовчали про обмеження на єгипетських пляжах

Негайно відкрити всі пляжі єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх постановив губернатор міста Мухаммед Шоша. Минулого тижня там відбувся круглий стіл, де американські, австралійські і єгипетські наукові групи вирішили, що Червоне море безпечне для людей.

Наприкінці листопада — на початку грудня торік у Шарм-ель-Шейху від акул постраждали п'ятеро людей. Через це деякі пляжі закрили, на інших ввели обмеження. Не всі українські турфірми про це повідомляли.

— Пляжі у Шарм-ель-Шейху вже з місяць як відкриті, — запевняє Юрій Галушка, директор українського туристичного агентства "1000 турів". — То на початку грудня їх закривали всього на кілька днів.

— На новорічні свята відпочивала з мамою і тіткою у Шарм-ель-Шейху, — розповідає 20-річна Христина із Запоріжжя. — Пляж був відкритий на 2 метри, а це по плечі води. Покупатися то і в басейні можна, але там же головне рибок подивитися, корали. Цього зробити не вдалося, бо треба було метрів на 50 у воду заходити, а понтони закрили. По пляжу бігали охоронці зі свистками. Як тільки хтось запливав за буйки, влаштовували ґвалт. Усі тільки й говорили про тих акул. Тільки-но хто в море йде, прикалуються: обережно, повернешся без руки.

Єгипет на 10-му місці серед країн, у яких відпочивають українці, повідомляє Державна прикордонна служба.

— Якби його пляжі закрилися повністю, наші турагентства серйозно постраждали б. А для економіки країни було би навіть краще — маємо ні чим не гірший Крим, який потрібно розвивати, — розповідає 56-річний Леонід Медяний, прес-секретар Державної служби туризму і курортів.

Зараз ви читаєте новину «Турфірми мовчали про обмеження на єгипетських пляжах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути