Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 06:00

Троє чоловіків захлинулися у вигрібній ямі

16 жовтня у райцентрі Лохвиця на Полтавщині троє чоловіків захлинулися у вигрібній ямі. Це сталося у дворі Віктора Булди, 49 років. Односельці 39-річний Віктор Поваров і 35-річний Павло померли, коли намагалися його врятувати.

— Забилася вдома каналізація. Прочищали від хати до вигрібної ями. Вітя Булда відкрив люк і пішов дивитися, чи біжить вода. Нахилився, і пари газу вдарили в лице. Втратив свідомість та впав у люк, — каже 56-річний Сергій Турчин, сусід загиблих. — На підмогу прибіг молодший брат його жінки Оксани — Павло. Нахилився, щоби доставати, і теж хапнув газу та впав у яму. Жінка побігла по допомогу до сусіда Віті Поварова. І він так само помер. Бо яма була переповнена. Гази у великій концентрації скопилися. Один вдих — утрачаєш свідомість. Кажуть, що коли вони впали, то захлинулися нечистотами.

Тіла рятувальники діставали у протигазах і спеціальних костюмах.

— Приїхала й асенізаторна машина. Не могли відкачати повністю нечистоти, бо труба засмоктувала трупи, — веде далі Сергій Гаврилович. — Екскаватором розкопали яму, підняли плити. Сам не бачив, але сусіди розповіли.

Віктора Поварова поховали 17 жовтня. У день загибелі мав іти з дружиною та дитиною в гості, кажуть у селі. В родині залишилося двоє дітей.

— Рятувальники казали, що всі троє плавали в ямі, — каже сусідка. Не називається. — Такі хороші були чоловіки. Особливо жалко жінку Віті Поварова. Їй другий раз горе велике. Вони, як женилися, за два дні до весілля батько матір убив. Оце тільки із тюрми вийшов.

Віктора Булду та його родича Павла поховали 18 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Троє чоловіків захлинулися у вигрібній ямі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути