середа, 30 грудня 2009 17:20

Трьох інкасаторів розстріляли з "калаша"

  Картину італійського художника Караваджо ”Взяття Христа під варту, чи Поцілунок Юди” оцінюють у 100 мільйонів доларів. Її украли із Одеського музею західного і східного мистецтва
Картину італійського художника Караваджо ”Взяття Христа під варту, чи Поцілунок Юди” оцінюють у 100 мільйонів доларів. Її украли із Одеського музею західного і східного мистецтва

Увечері 2 квітня 2009 року інкасаторська "лада-"дев"ятка" зупинилася в спальному районі Харкова біля відділення Ощадбанку на вул. Клапцова. Це був останній за зміну 18-й об"єкт.

Троє інкасаторів вийшли з авто, коли з припаркованої неподалік "лади-"дев"ятки" вискочили двоє чоловіків у насунутих на очі шапках. Інкасаторів Сергія Іванченка, Костянтина Косова та Дмитра Журкіна впритул розстріляли з автомата Калашникова. Ті навіть не встигли витягти зброю. Одна куля влучила в ногу перехожої. Нападники забрали 300 тис. грн і втекли на двох машинах — своїй та інкасаторській.

За вісім місяців після злочину змінили начальника обласної міліції. Поки що правоохоронці мають лише фотороботи нападників.

— Злочин розслідують кращі кадри. Ми працюємо. Попутно викрили три злочинні угруповання, що займалися розбоями та квартирними крадіжками. Та, на жаль, підозрюваних у справі вбивства інкасаторів немає, — розводить руками начальник обласної міліції Анатолій Сліпченко.

Удови інкасаторів отримують державну пенсію. У родині Косових сиротами ростуть дві неповнолітні доньки 9 та 14 років. У Журкіних без батька залишився 9-річний хлопчик.

— Нам Ощадбанк допоміг із похоронами — грошей трохи дали, машину виділили, яму копати допомагали, — каже Тетяна Гливка, теща Іванченка. — Ну, а так зятя ніхто не замінить. У нас хазяйство. І кредити — хто ж знав, що таке буде — і на холодильник, і на телевізор новий тоді брали. То потроху самі викарабкуємося. Онук Віталік робити пішов на стройку. Допомагає.

Пограбувань банків 2009-го в Україні побільшало. Пояснюють це фінансово-економічною кризою і тим, що заробляти гроші стало значно важче.

Світлана ЗОЗУЛЯ





2. Із Одеського музею західного та східного мистецтва викрали картину італійського художника Караваджо "Взяття Христа під варту, чи Поцілунок Юди". Полотно оцінюють у $100 млн.

3. Мер міста Димитров Донецької області Юрій Анісімов нетверезим виїхав на тротуар і збив Ірину Тимошенко. Жінка померла.

4. Чоловік у медичній пов"язці, із сокирою в руках пограбував на 100 тис. грн столичне відділення "Індекс банку". Покидаючи заклад, він вибачився перед касиром.

5. Із маєтку першого віце-спікера парламенту Олександра Лавриновича винесли сейф. У ньому зберігався пістолет і документи.

Зараз ви читаєте новину «Трьох інкасаторів розстріляли з "калаша"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути