пʼятниця, 11 березня 2011 03:00

"Тризубівець" в ізоляторі заразився туберкульозом

Активісту всеукраїнської організації "Тризуб" Віталію Вишнюку, 24 роки, змінили запобіжний захід. Замість тримання під вартою дали підписку про невиїзд.

7 березня його перевели із запорізького слідчого ізолятора до місцевого туберкульозного диспансеру. Там лікуватимуть туберкульоз, яким Вишнюк заразився в тюрмі. Перебував там із 16 січня.

— Написав розписку, що не виходитиме за територію лікарні. Але гуляти можна, — розповідає заступник центрального проводу "Тризуба" 28-річний Андрій Тарасенко. — На цьому тижні ще одному активісту Пилипу Тарану зробили операцію. Видалили тромб, який утворився через гематому на спині біля куприка. Цей синець з'явився після побиття міліціонерами. Тарана відвезли в одну з міських лікарень, прооперували та доправили назад у СІЗО. Ми добиваємося, щоб його також випустити на підписку про невиїзд.

Досудове слідство у кримінальній справі проти Вишнюка, Тарана та ще шістьох "тризубівців" прокуратура Запоріжжя закінчила 3 березня. Тоді ж передала її до суду. Чоловіків підозрюють у зруйнуванні погруддя Йосипа Сталіна 28 грудня торік. Інкримінують умисне знищення майна шляхом вибуху. За таке дають до 10 років ув'язнення. Раніше звинувачували у груповому хуліганстві, за яке в тюрмі треба відсидіти до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «"Тризубівець" в ізоляторі заразився туберкульозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути