Ексклюзиви
пʼятниця, 06 серпня 2010 01:34

Трамвай-кав"ярня їздитиме із вересня

Трамвай-кав"ярня виїде на вулиці Вінниці із вересня. Під нього переобладнають один із діючих у місті швейцарських трамваїв.

— Ідея зробити такий екскурсійний трамвай виникла давно, — говорить Руслан Анфілов, 36 років, начальник Вінницького міського управління сім"ї, молоді і туризму. — Я завжди гостям показую місто саме в трамваї. Й усім це дуже подобається. Щоб не було скучно під час екскурсії, будемо пропонувати чай, каву, сік.

Із 1 по 15 серпня управління молоді влаштовує конкурс на стюардес і стюардів. Хочуть, щоб ті проводили екскурсії.

— Вони стануть родзинкою міста. Анкети на конкурс можна надсилати усім охочим. Особливих вимог нема. Головне — вміння та бажання виступати публічно, приємна зовнішність, володіння українською і російською мовами. Вітається знання історії міста і вміння працювати з дітьми. Після того проведемо співбесіду та курси з навчання екскурсоводів, — пояснює Анфілов.

У мерії кажуть, вартість квитків на такі екскурсії буде невисокою, проте ціну поки що не визначили. Їздити ним зможе будь-хто. Окремо з 1 вересня в екскурсійному трамваї почнуть катати вінницьких чотирикласників. Дітям напишуть розповідь у вигляді казки про Вінницю. Встановлять екрани. На них показуватимуть фото найцікавіших місць обласного центру.

Швейцарські трамваї завезли до Вінниці три роки тому. Деякі з них датовані 1956 роком випуску. В один може поміститися 118 стоячих та сидячих пасажирів. Двері трамваю відкриває не водій, а пасажири, натискаючи кнопки на зупинках.

Екскурсійні трамваї-кафе працюють у Києві, Львові, Одесі та Євпаторії.

Зараз ви читаєте новину «Трамвай-кав"ярня їздитиме із вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути