Ексклюзиви
пʼятниця, 08 липня 2011 05:00

Товар із підземного переходу діставали швабрами

Автор: фото: Андрій ЖИГАЙЛО
  Продавці стоять при вході до підземного переходу біля столичного метро Шулявська у середу. Через зливу їхні місця всередині залило водою
Продавці стоять при вході до підземного переходу біля столичного метро Шулявська у середу. Через зливу їхні місця всередині залило водою

— Така сильна вода була, 20-кілограмові ящики бананов плавали, лук, який бабушки продавали, інші овочі. Навіть стіл. Їх швабрами доставали, — сміється 50-річна Неля Юнова. Показує на мобілці фотки. Вона торгує у тютюновому кіоску, що в переході біля столичного метро Шулявська. — Хтось крикнув, що можливо дамбу прорвало, але я читала колись у газеті, що такого бути не може.

Підземний перехід затопила злива, що трапилася в Києві 6 липня близько обіду. За 10 хв. вода в ньому сягнула колін, потім — піднялася до 1,5 м. Лилася з Шулявського мосту на сходи, а звідти в підземку. Продавці кіосків і яток змушені були рятувати свій крам. Товару, хто скільки зміг, виніс. Проспектом Перемоги пройти було неможливо.

22-річний Агвар торгує в переході сухофруктами. Підрахував, що пропало товару на 1500 грн.

— Все, кто мог, поставили товар повыше, но все равно он мокрый. Вот у меня сушка тепер мокрушка какая-то.

— Ми коли почали дзвонить в пожарку, міліцію, так ніхто й не приїхав. У жеку мєсному сказали, що це не їхній перехід, і не їхні проблєми. Тільки через півтори години приїхали ось ці, в оранжевому, — Інна Береговська, 40 років, показує на працівників Солом'янського шляхово-експлуатаційного управління.

Жінка совком навприсядки вибирає бруд зі своєї будки. Кидає його на купу сміття. Її дочка перебирає квіти, зім'яті викидає туди ж.

— У мене квіти тут плавали в горшках, а в інших, хто на столах торгував, так вобше все у воді. У нас під товар кредіти взяті, і що тепер робити будем не знаю.

Шляховики на сходах поставили насос. Ним качають воду на проспект у дощовий стік. Виловлюють шваброю картонні ящики, пакети. Складають на сходах. Утрьох витягують дерев'яний стіл. Один із них дістає з купи сміття запаковані в поліетилен підстілки для взуття і пхає їх собі в кишеню. Потім знаходить у пачці мило і також забирає.

О 17.00 вода залишилася тільки в частині переходу. Шляховики кажуть, за 2 год. викачають її.

Зараз ви читаєте новину «Товар із підземного переходу діставали швабрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути