понеділок, 21 грудня 2009 20:09

Тимофій Нагорний роздав у дитбудинку 350 гривень

Автор: фото: Тарас Подолян
 

19 грудня у День святого Миколая бізнесмен Тимофій Нагорний, 40 років, з"їздив у інтернат у місті Боярка, що під Києвом. У ньому навчаються 50 дітей.

— Спочатку планував поїхати у дитбудинок під Житомиром, але дороги замело, — каже. Паркує чорний джип, дістає з багажника півтораметрову ялинку. — Потім почав обдзвонювати зірок. Прошу, щоб приїхали, поспівали. Більшість відмовилася. Кажуть, що не мають часу.

7-річні Сергій і Сашко виглядають у вікно.

— Мені б таку машину, — Сергій сідає на підвіконня. — Я катав би усіх друзів і до мами поїхав. Її звати Оксана, вона працює кондуктором у київському тролейбусному депо. Приїжджає до мене раз на місяць. Хочу, щоб забрала, а вона каже, що не має де жить. Папу не знаю. Він помер, коли мені був рік.

Друг Тимофія, боксер 36-річний Володимир Вірчіс, заносить ящики з іграшками. Заходить співачка Міка Ньютон — 23-річна Оксана Грицай. Не вітається, обіймає ящик із ялинковими прикрасами, позує перед фотокамерами.

Оксана дістає з ящика кульку, намагається почепити на неї гачок.

— Ой, бля, не виходить, — віддає прикрасу Олі, 8 років. За 10 хв. їде. Каже, що сьогодні у неї три концерти.

Нагорний бере на руки найменшого вихованця 3-річного Женю. Підкидає його догори. Хлопчик ударяється об стелю. Каже: "Ой!" і хапається за голову. Тимофій дає йому 50 грн. Женя затискає їх у руці. Йде до дверей, підтягуючи на кілька розмірів більші колготки.

— У Вані є два братики, — розповідає вихователька Людмила Павлівна, 50 років. — Одному 7, іншому — 9. Мати й батько — алкоголіки. Їх позбавили батьківських прав. Бабушка віддала діток в інтернат, щоб за ними доглядали, бо сама не може. Хлопчики слухняні, хочуть мати сім"ю. 2009-го в у нас всиновили вісім дітей. На трьох більше, ніж торік. Батьки хоч і наркомани чи алкоголіки, дітки за ними скучають.

Четверо дівчат-підлітків танцюють під пісню "Двічі в одну річку не ввійдеш". Тимофій Нагорний дарує їм по 50 грн.

— Торік наш танець сподобався одному бізнесменові. Він запросив нас на екскурсію в Росію. Ми танцювали під пісню Софії Ротару "Калина". З нами їхав вагон дітей із СНД. Усім надиктували слова з пісні, бо понравилися. Нас возили до російського Діда Мороза. Він живе у селі Шувалівка під Санкт-Петербургом. Там каталися на санках.

9-річний Нікіта ходить по залу на руках. Тимофій плескає в долоні. Обіцяє взяти над ним шефство, дає 100 грн. Просить, щоб потратив їх на розвиток свого таланту.

Цьогоріч Нагорний розлучився з гімнасткою Лілею Подкопаєвою. Їхня донька Кароліна й прийомний син Вадим живуть із матір"ю. З інтернату бізнесмен поїхав на шашлик.


Тарас Чубай подарував доньці іграшкову машинку


39-річний львівський співак Тарас Чубай провів День Миколая на вечорницях у заповіднику Софія Київська. Їх організував співак Олег Скрипка, 45 років. Дружина Чубая — Ольга веде за руки доньок 3-річну Меланку та рік меншу Іванку. Дружина Скрипки Наталя тримає синів 4-річного Романа і Тараса, 2 роки. Запитує у Чубая, що Миколай приніс його донькам.
— Старшій подарував енциклопедію, меншій машинку. А ще іграшкові набори для кухні та лікарні.
Вертеп стоятиме з 19 грудня до 19 січня. Вхід у Софію Київську — 5 грн


Зараз ви читаєте новину «Тимофій Нагорний роздав у дитбудинку 350 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути