Ексклюзиви
вівторок, 04 липня 2017 00:35

Тіло 6-річної Аліни Васютиної знайшли на восьму добу

— Дочка за двором гуляла. Потом пришла домой. Дала ей деньги на мороженое. Она ушла. И все — нет ее. Послала другую дочку, посмотреть, где Льоля. Нигде не было. Тогда и вызвали полицию, — каже Магдалена Шафі з міста Гірник на Донеччині.

Її донька 6-річна Аліна Васютина зникла 19 червня. Дитину вісім діб шукали понад 200 поліцейських, рятувальників, військових і волонтерів. Знайшли 26 червня вбитою. Тіло з ножовим пораненням лежало в підвалі занедбаного будинку. Дівчинку зґвалтували, встановила експертиза.

За підозрою у вбивстві поліція затримала місцевого 33-річного чоловіка. Раніше був судимий за крадіжку, зловживає алкоголем. На допиті зізнався у скоєному.

— Заманив її до хати. Вона просилася додому, лякала матір'ю. Закрив двері на защіпку, бо хотіла тікати, — говорить затриманий. — Завів у спальню й посадив на ліжко. Вона почала кричати. Накрив обличчя подушкою та пирнув ножем. Кинув у підвал, як річ. Вона весь час там була. А я вісім днів спостерігав, як її шукали.

— Родина Аліни — неблагополучна. Батьки зловживають спиртним, — розповідає начальник обласної поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін. — Їхній будинок не пристосований для проживання дітей і дорослих. Дві брудні кімнати з одним ліжком на чотирьох дітей і двох дорослих. Аліна зі старшою на рік сестрою збирали брухт. Заробляли на морозиво. А їсти ходили в будинок молитви.

Цьогоріч Аліна Васютина мала йти в перший клас. У дівчинки залишилися брат і двоє сестер. Усіх тимчасово забрали в дитячий притулок. Волонтери допомогли батькам відремонтувати дім. Туди вони зможуть забрати дітей.

Аліну Васютину поховали 29 червня. Убивцю дівчинки заарештували на два місяці без права внесення застави. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Тіло 6-річної Аліни Васютиної знайшли на восьму добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути