Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2011 09:24

Тігіпко пішов на початку обшуку

Тігіпко пішов на початку обшуку

26 серпня об 11.00 близько сотні податківців та слідчих київської прокуратури заблокували четвертий та частину п'ятого поверху Федерації профспілок України, що на майдані Незалежності. Вилучали документи. У цей час у кабінеті голови Федерації 63-річного Василя Хари була нарада з віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, 51 рік. Щойно почався обшук, урядовець пішов.

Охоронець на вході записує всіх, хто заходить до будівлі. З ліфта виходить чоловік років 50. Каже, не може потрапити до бухгалтерії по довідку.

Працівників із кабінетів вивели в коридор. Дозволили взяти крісла. Ходити заборонили.

— Мы сидели почти 4 часа на стульях. Хорошо хоть обед взять дали. Звонить по мобильному можно было только по разрешению. Видеокамеры в коридорах заклеили бумагой, — розказує працівниця апарату Марія Бєлова.

Кожен вилучений папір описують та кладуть у спеціальний пакет. При цьому присутні двоє свідків та юрист.

— Вилучають усі фінансові документи. Чому всі, а не в межах певної справи — незрозуміло. Щодо нас порушили дві справи: нібито ми не сплатили податків за святкування Дня трудящих 1 травня 2009 року. Другу — за спроби відчуження майна. Але у Федерації немає майна. У неї є корпоративні права. Вона засновник "Укрпрофтуру". Ми дали згоду на приватизацію об'єкта в Херсонській області, який не використовували. Але нічого не продавали, — пояснює адвокат організації Анатолій Башловка.

О 13.00 до журналістів виходить керівник Федерації, нардеп-"регіонал" Василь Хара. Стає перед камерами напроти чотирьох податківців:

— Это рейдерская атака против Федерации и меня. Они хотят забрать наши санатории. У страны их осталось меньше 20 процентов. Мы же сохранили почти все. Федерация для государства — социальный партнер, а не собственность. А они лезут.

Хто "вони" — не уточнює. Пропонує пройти до кабінетів, де триває обшук. Йдемо до бухгалтерії на п'ятому поверсі. На вході стоять четверо податківців у синій формі:

— У нас приказ — нікого постороннього не пускати.

Хара сам заходить у кабінет. Повертається за годину із жовтим мішком. Там — зім'яті папери, все вкупі.

— Їм надоїло описувати документи. Тепер усе звалюють у мішки. Беруть навіть блокноти та щоденники наших працівників. Це протизаконно, — обурюється керівник. Із мішком іде до свого кабінету на третьому поверсі.

У прокуратурі та податковій кажуть, документи вилучали без порушень, на основі постанови Голосіївського суду від 5 липня цього року. Кримінальну справу відкрили за фактом розкрадання коштів, зловживання службовим становищем.

Обшук завершили о 19.00. Мішки з документами винесли через стоянку в дворі.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко пішов на початку обшуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути