Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 06:35

Телеканали показали карту України без Криму

16 березня в ефірі каналу "UA: Перший" показали карту України без Криму. Пізніше подібне повторилося на телеканалі СТБ у програмі "Холостяк".

На це зреагували користувачі соціальних мереж. Вимагали пояснень від телеканалів. Сталася технічна помилка, повідомили телевізійники.

— Але навіть такі помилки можуть мати політичний контекст, — розповідає політолог Володимир Фесенко, 59 років. — Цього допускати не можна. Керівництво має ретельно розібратися, як це трапилось, і покарати винних. Не виключено, що канали спів­працювали з однією з IT-компаній, яка надавала їм дизайнерські послуги. А вони не перевірили або "замиленим оком" не побачили. У всякому разі ця ситуація потребує ретельного розслідування.

Покарання може бути суто адміністративним — це відмова від співпраці з цією фірмою, звільнення чи догана редактору, який мав би за цим стежити. У радянські часи за помилки в газеті чи на телебаченні, де був неправильний політичний контекст, людину саджали за ґрати. Безумовно, "Перший національний" і СТБ не підтримують анексії Криму. Тому я противник того, щоб робити з цього політичний скандал. Але те, що Крим на карті показали не в складі України — це символ того, що війна за півострів триває не тільки на державному, а й на рівні системи символів.

Зараз ви читаєте новину «Телеканали показали карту України без Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути