вівторок, 10 грудня 2019 06:25

Татарина засудили на 17 років колонії

Кримського татарина Енвера Сейтосманова російський суд посадив на 17 років виправної колонії суворого режиму. Вирок виносила колегія Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону.

Братів Ернеса й Енвера Сейтосманових російські силовики затримали 10 травня 2018 року в селі Тилове Балаклавського району Севастополя після обшуків.

Ернеса згодом відпустили. Енверу вручили постанову про порушення кримінальної справи. Звинувачували в організації екстремістської організації "Хізб ут-Тах­рір". Це ісламський мирний рух у РФ вважають терористичним. У членстві в цій партії звинувачують невдоволених діями російської влади мусульман. В окупованому Криму це один із методів залякування та придушення спротиву російській окупації.

Адвокати, які працюють з подібними справами, розповідають, що під час слідства російські силовики не надають жодних доказів причетності людини.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Енвера Сейтосманова політичним в'язнем.

Зараз ви читаєте новину «Татарина засудили на 17 років колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути