Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2011 00:30

"Тартак" зібрали за концерт 20 тисяч гривень на операцію дитині

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Вокаліст гурту ”Тартак” Сашко Положинський протягом двох годин виступу на ювілейному концерті робив перерву один раз — поміняти футболку
Вокаліст гурту ”Тартак” Сашко Положинський протягом двох годин виступу на ювілейному концерті робив перерву один раз — поміняти футболку

У четвер, 15 грудня, гурт "Тартак" виступив у київському концертному залі "Альта Експо". Концерт був присвячений 15-річчю групи та виходу її сьомої платівки "Сімка".

Виручені кошти підуть на операцію 2-річної Мар'яни Олійник із діагнозом "двостороння сенсоневральна глухота".

— Не хотіли святкувати день народження, — каже 39-річний Сашко Положинський. — Думали, маленький клубний концерт дати, щоб галочку поставити, що зробили це, й по всьому. Але коли організатор Маргарита запропонувала благодійний концерт, подумав — чому б не зробити добру справу. Хоча я ненавиджу благодійність. Хочу жити в такій країні, щоб вона була непотрібна. Це станеться, коли держава сама піклуватиметься про своїх громадян. Сподіваюсь, як "Тартак" святкуватиме свій наступний ювілей, робити концерт благодійним уже буде непотрібно.

Виступ був на межі зриву. За вечір Сашко Положинський 12 разів повторює слово "лажа".

— Це я винна. Не вдалося знайти спонсора й не вистачало грошей на оренду приміщення. Але в останній момент один наш друг виручив і проспонсорував проект, — каже Маргарита Сєрая. У день концерту на дзвінки Положинського не відповідає. Приходить уже на сам захід.

На концерті нема алкоголю. Положинський підтримує здоровий спосіб життя. Співає майже 2 год. Робить 5-хвилинну перерву, щоб перевдягнути футболку. Глядачі в цей час співають гімн України.

У першому ряді біля сцени кучерявий хлопець, років 20, трусить головою так, що вдаряється нею об колонку.

— Шкода, що я після операції. Два дні тому зробили косметичну на шиї, — каже після концерту депутат-"нунсівець" 42-річний Олесь Доній. — Не можу танцювати, а так би пострибав. Маю диск Сашка в машині. Вдома нічого не слухаю, не дивлюся й уже півроку, як відключив інтернет, бо здуріти можна. Поважаю Положинського за його принциповість. Багато хто часто змінювали свої погляди, були занадто гнучкі. Сашко ж — традиціоналіст. Хоча він непростий у спілкуванні. Його гумор важкуватий для мене.

Квитки на концерт коштували 30 грн.

— Усю ніч гроші рахували, — каже сонним голосом опівдні наступного дня Маргарита Сєрая. — Всього продали тисячу квитків. 12 відсотків виручених коштів відрахували офіційним розповсюджувачам. Лишилися 29 тисяч. 9 мама Мар'яни віддала на розрахунок із нашими боргами за організацію концерту. Виходить, пожертвували 20.

На операцію дівчинці необхідно 320 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Тартак" зібрали за концерт 20 тисяч гривень на операцію дитині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути