Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2011 05:15

Танцюристам не дозволили оголитися перед Людмилою Янукович

Автор: Фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Людмила Янукович тримає білі троянди, подаровані їй на день народження 9 жовтня в Донецькому національному театрі опери та балету. Це її улюблені квіти
Людмила Янукович тримає білі троянди, подаровані їй на день народження 9 жовтня в Донецькому національному театрі опери та балету. Це її улюблені квіти

9 жовтня в Донецьку завершився фестиваль "Зірки світового балету". На закриття прийшла дружина президента 62-річна Людмила Янукович, яка є патронесою заходу. У цей день святкувала свій день народження.

У фойє Донецького національного театру опери та балету Людмилу Олександрівну зустрічають з її улюбленими білими трояндами. Квіти дарує засновник фестивалю Вадим Писарєв, керівники міста, подружжя Кучм.

З Людмилою Янукович завершальний гала-концерт приїхали дивитися її онук 10-річний Віктор, рідний брат Олексій із дружиною, старша невістка Олена, її мати Тетяна Вікторівна, матір і бабуся молодшої невістки Ольги — Олена Федорівна та Ніна Михайлівна.

Фестиваль проводять 18-й раз. Уперше в ньому взяв участь 43-річний Володимир Малахов. Артист очолює балетну трупу берлінської "Штатс опери" і досі танцює.

— В Украину я приехал не ради заработка, а ради своих родителей, которые живут в Кривом Роге. Не был там 21 год, — говорить Володимир Малахов.

Цього року фестиваль стартував, окрім Донецька, ще й у Києві. На відкритті в Донецьку піддали цензурі балет, який привезли артисти чеського національного театру. Їхню виставу "Сон Марії" критики вважають шедевром сучасного танцю в іронічному стилі. У ній ідеться про сон, розказаний лікареві італійською балериною ХІХ ст. Марією Тальоні. Їй наснилися чотири м'язисті чоловіки, які у фіналі мініатюри залишаються голими.

— Скидають спідниці й з'являються повністю роздягненими. У Київській національній опері 30 вересня так і було, а в Донецьку на артистів одягнули труси. Не розумію — навіщо обділили донецьких глядачок? — говорить київський хореограф Раду Поклітару.

Кажуть, балет підкоригували, щоб не образити естетичні смаки першої леді. Вона була в залі 1 жовтня, коли танцювали чехи.

Зараз ви читаєте новину «Танцюристам не дозволили оголитися перед Людмилою Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути