пʼятниця, 02 березня 2012 07:45

Таблички в метро купили за ціною квадратного метра житла

Таблички із назвами станцій метрополітену в Харкові вирішили поміняти. Купили їх 465 штук, заплативши понад 2 млн грн. Середня вартість однієї — 5 тис. грн. Назву дублюватимуть українською та англійською.

Змінювати таблички почали зі станції метро Університет. Замість звичних сірих, з об'ємними буквами, поставили пластикові.

— Старі інформаційні покажчики зжили себе, — каже Ігор Дем'яненко, заступник головного інженера метрополітену.

У технічних характеристиках до нових табличок значиться, що мають розміри 190х35 см, пересадкові — 105х85см та маршрутні — 465х30 см. Виготовлені із сірого композитного аркуша, окантовані самоклейною плівкою "Абері" з акриловими буквами.

Участь у конкурсі взяли три фірми. Переможець — "Статус Практика". За адресою фірми — вул. Чернишевська, 85 — житловий будинок.

— Я тут не бачила ніякої фірми. Все життя живу в цьому будинку, тут тільки квартири, — розводить руками Ірина Мороз, 64 роки.

— Така табличка не може коштувати більш як 200 доларів, — говорить Олександр Гувалов, менеджер фірми, що виготовляє зовнішню рекламу. — А це у три рази менше, ніж сума, за яку замовили їх у метрополітені.

Наприкінці лютого "Вісник державних закупівель" опублікував ще одні результати тендеру — у "Статус Практика" метрополітен придбав 937 світлових інформаційних знаків за 7,99 млн грн. Середня вартість кожного — 8,5 тис. грн. Стільки коштує квадратний метр житла в центрі міста.

— За ці гроші можна купити не світлодіодну табличку, а сучасний 3D плазмовий телевізор, — каже продавець побутової техніки Іван Наконечний, 32 роки.

— Це не табличка. Це велике табло, на якому висвічується певна інформація на державній мові та іноземній. І там застосовується устаткування світлодіодне, — розповідає 52-річний Геннадій Кернес, мер Харкова. — Люди, які складали ці цифри, напевно, про щось думали і готові кожну захистити. Я не згоден з вашим підрахунком, тому що розділити та помножити може кожен. А вам дай будь-які цифри — ви з них таку зробите еквілібристику, що потім йди і відбувай.

Встановити таблички планують до травня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Таблички в метро купили за ціною квадратного метра житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути