Ексклюзиви
середа, 03 червня 2009 07:07

Свідок у справі Ґонґадзе не вийшов із коми

31 травня в госпіталі Міністерства внутрішніх справ помер генерал-полковник 73-річний Едуард Фере. Він пролежав у комі з 2003-го. У палату пускали лише дружину й найближчих соратників.

Генерал-полковника вважали одним із ключових свідків у справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе. У 1995–2001 роках, коли Міністерство очолював Юрій Кравченко — керував апаратом МВС. 2001-го, у розпал розслідування, Фере перейшов у Державне управління справами, яким керував колишній міліцейський генерал — Юрій Дагаєв, соратник Юрія Кравченка. А 2003-го обидва генерали раптово захворіли. Дагаєв помер, а Фере впав у глибоку кому. У нього сталася декортикація — загинула кора головного мозку, коли він ліг у госпіталь підлікувати аритмію.

— Щодо стану здоров"я Фере будемо проводити експертизу, — сказав заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін 2006 року. — Він міг багато знати не тільки про Ґонґадзе, але й про загибель В"ячеслава Чорновола.

Учора з Едуардом Фере прощалися у столичному Центрі культури МВС. Його поховали на кладовищі Берківці.

Зараз ви читаєте новину «Свідок у справі Ґонґадзе не вийшов із коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути