вівторок, 15 жовтня 2013 07:15

Щур виліз з унітаза на шістнадцятому поверсі

– Прокинувся о восьмій ранку, зробив каву і пішов у туалет. Дивлюся, в унітазі щур плаває. Видно було голову. Не повірив своїм очам, думав, у мене галюцинації, – каже 51-річний Геннадій, мешканець багатоповерхівки по вул. Пастерівська в Черкасах. Прізвище не називає – не хоче, щоб знайомі сміялися. 9 жовтня в його однокімнатці на 16-му поверсі з унітаза виліз щур.

– Навіть у кіно такого не бачив. Узяв швабру і почав бити його. Доки унітаз не розбив, він не здох. Подзвонив у жек. Там відповіли: "Ваші проблеми". Із санепідемстанції прийшли й забрали щура на аналіз.

Геннадій за власний кошт поміняв унітаз. Закриває його кришкою, зверху ставить щось тяжке.

– Ніхто з комунальників не підійшов до мене і навіть не вибачився, що такий щур зміг залізти. І ніхто не збирається відшкодовувати вартість унітаза чи моральні збитки. Це добре, що я – чоловік, узяв швабру і забив його. А якщо замість мене була б жінка або дитина? 90 відсот­ків, що щур заразний.

Схожий випадок стався у місті вперше, кажуть у санстанції.

– У Черкасах ліквідована дезінфекційна станція, що в плановому порядку займалася знищенням гризунів, – коментує 53-річний Василь Загородній, головний державний санітарний лікар міста. – Зараз такі функції виконують приватні структури, але тільки тоді, коли їм заплатити. Скоріше за все, щур потрапив у каналізаційний колодязь. Доки ніхто не змивав воду, добрався до 16-го поверху. Раніше до нас із такими випадками не зверталися. Щури можуть переносити лептоспіроз, що в разі затримки лікування, може призвести до смерті. Якби щур потрапив у квартиру і забруднив випорожненнями харчі – люди підхопили б сальмонельоз.

Зараз ви читаєте новину «Щур виліз з унітаза на шістнадцятому поверсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути