середа, 24 лютого 2010 08:26

Суми добу жили без води

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Дитині 10 місяців, зуби ріжуться, понос, а помити нічим. Хоч у мінералці купай. Кашу зварити чи картошину теж, виходить, на мінералці. Хоч би попередили, як відключали. Бо всієї води було — тільки в чайнику. Аби змити в туалеті, сніг розтоплюю, — скаржиться Аліна Кравець, 21 рік.

Вона купує 19 лютого в магазині негазовану воду. 6-літрові бутилі розкупили, продавець радить брати по 1,5 літри. Додає, що й тих обмаль.

18 лютого вдень у Сумах зникла вода. Сталося так, бо на головному колекторі міста по вул. Прокоф"єва вийшла з ладу 1,5-тонна чавунна заглушка, пояснює керівництво водоканалу. Воду обіцяли подати ввечері того дня.

— Обіщали ввечері, потім утром в п"ятницю, в обід, у шість вечора, — обурюється Марія Коваленко, 72 роки. — А її нема. Хіба на пенсію мінералки накупишся? Дід пішов до колонки, а там очередь чоловік 50. Постояв і пішов. Ще такого в Сумах не було, аби воду більше суток не включали.

— Заммера виступав, казав, аби люди рідше в туалет ходили, бо це мішає ремонтникам, — розповідає Федір Сірик, 54 роки. — Вони з ума з"їхали, шоб живі люди в туалет не ходили? Що керівництву наші проблеми? Вони в частних домах живуть, там свої скважини.

— Ото усім би зразу під адміністрацію прийти та на порозі понакладувать кучі. То думали б, що говорити, — каже 35-річний чоловік, називає себе Олексієм.

Вода з"явилася 19 лютого близько 23.00. Сумчани вигукували в дворах: "Ура! Вода!", телефонували один одному, вітали із поверненням води.

Зараз ви читаєте новину «Суми добу жили без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути