середа, 21 вересня 2011 07:37

Суддя Зварич отримав 10 років

10 років в'язниці отримав колишній голова Апеляційного адміністративного суду Львівської області Ігор Зварич, 49 років. Його визнали винним в отриманні 963 тис. грн хабара.

Суддя столичного Оболонського райсуду Владислав Дев'ятко зачитує вирок зранку 19 вересня. У залі близько сотні людей. Зварича підтримують дружина і син. Прокурор просить 11 років.

Ігор Зварич стоїть у клітці. На ньому темно-синій костюм, зачіска укладена феном. Обличчя спокійне, підняте підборіддя. Час від часу усміхається, нотує слова судді. Не визнає провини в жодному з понад десятка епізодів хабарництва. Поряд із кліткою — троє адвокатів, конвоїри, навпроти — два прокурори.

Один епізод справи суддя зачитує півгодини. Після кожного оголошує 5-хвилинну перерву. Присутні йдуть пити каву й курити на балкон. У залі засідань залишається тільки Зварич із конвоїрами.

— Якщо його визнають винним, ми подамо апеляцію, — кажуть під час перерви адвокати.

До вечора суддя встигає зачитати вісім епізодів. Продовжує зранку 20 вересня.

Хабарі Зварич брав переважно в кімнаті відпочинку свого службового кабінету. Кримінальну справу порушили 2 грудня 2008-го. До вироку перебував у Київському СІЗО, де оголошував голодування і з'їв кілька сотень сторінок обвинувального висновку.

Вирок закінчують зачитувати по обіді 20 вересня. У Зварича мають конфіскувати все майно. Його колезі, судді В'ячеславові Любашівському, якого визнали посередником у корупційних схемах, дають п'ять років в'язниці з конфіскацією.

— Прийнято об'єктивне рішення, — вважає прокурор. — Ніяких порушень у судовому процесі в досудовому слідстві не виявлено. Всі факти говорять самі за себе.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Зварич отримав 10 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути