вівторок, 20 листопада 2012 00:15

Судді запропонували пересісти на велосипед

Автор: Малюнок: Володимир Казаневський
 

15 суддів поскаржилися столичній Вищій кваліфікаційній комісії, що їм важко працювати далеко від дому. Щодня їздять за 40-100 км на роботу. Комісія підписала рекомендацію на переведення шістьом, вісьмом відмовила. Розгляд однієї справи відклали.

Судді почали вмовляти комісію усно.

— Ми з сім'єю живемо у Вінниці, маємо своє житло. А працюю у Жмеринці. Щодня їду майже годину на роботу та стільки ж назад. Зранку встигаю втомитися через затори, — говорить 42-річний Андрій Заярний, суддя Жмеринського міськрайонного суду Вінниччини.

Відстань від Вінниці до Жмеринки — близько 45 км.

— Ви можете діставатися на роботу на електричці. Вона їздить точно за графіком. А головне — ніяких автомобільних заторів. А можна й на велосипед пересісти. І для здоров'я корисно, і сучасно — за кордоном же так їздять, — кажуть члени комісії.

Відмовили також судді Острозького райсуду Рівненщини Олегові Василевичу. Той захотів працювати у Тернопільському міськрайонному суді. Залишиться на колишньому місці роботи і суддя Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області Інна Павловська. Хоча вона просила перевести її на роботу до Жовтоводського міськсуду Дніпропетровщини. Пояснили, що торік давали їм рекомендацію, але її не затвердив президент.

Пересідати на велосипеди радив і Віктор Янукович уряду. Додав, що й сам залюбки почне так їздити, тільки-но добудують велодоріжки з Києва до "Межигір'я".

Зараз ви читаєте новину «Судді запропонували пересісти на велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути