пʼятниця, 14 січня 2011 00:30

Суд відмовився скасувати харківські угоди

Ратифікація харківських угод між Україною і Росією відбулася з грубим порушенням закону. Її потрібно скасувати. Таку позицію відстоює юрист із міста Феодосія в Криму 40-річний Костянтин Кулак. Із травня 2010 року він позивається з Верховною Радою. Справу розглядав Київський окружний адмінсуд. У вівторок 11 січня він відмовив у задоволенні вимог позивача.

Що змусило вас судитися з Верховною Радою?

— Обурило те, в який спосіб приймали закон про ратифікацію харківських угод. У сесійній залі не було кворуму. Зареєструвалися 211 депутатів, тоді як потрібно щонайменше 226. Деякі нардепи бігали по порожніх рядах і голосували замість відсутніх колег. Це грубі порушення регламенту Верховної Ради. Депутати повинні голосувати особисто. Вони не мають права передавати свій голос іншим.

Торік під час травневих свят я мав вільний час. Замість їхати на шашлики, підготував позов. Спершу суд збирався залишити його без розгляду. Але я домігся, щоб позов розглянули.

Як реагували судді на ваші вимоги?

— Розумію, що для них позов незручний. Правові позиції обґрунтовані, але я навіть не сподівався, що суді ризикнуть бодай частково задовольнити мої вимоги. Це може мати політичний резонанс. З іншого боку сидіти склавши руки я також не міг.

Які докази ви подали?

— Я надавав інформаційні повідомлення з інтернету про перебіг подій у парламенті під час ратифікації. Якби суд мав на меті дослідити матеріали — докази знайшлися б. Замість цього на засіданні суду я був змушений доводити, що протиправні дії Верховної Ради справді порушують мої права як громадянина України. Суді не пояснили, чому відмовили задовольнити мій позов. Сказали, пізніше у письмовій формі надішлють.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився скасувати харківські угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути