вівторок, 23 жовтня 2018 00:45

Створили гру про боротьбу УПА з німцями та радянськими партизанами

Настільну гру "УПА — відповідь нескореного народу" презентували у Києві. Її розробив львів'янин 47-річний Юрій Смертига разом зі спеціалістами Інституту національної пам'яті.

Гра складається з карти України 1943-го. На ній позначками вказані місця розташування німецьких та радянських військ і партизанів. Також є набір карток із позначками, кого з командирів Української повстанської армії представляє гравець. Його завдання — сформувати армію, відповісти на запитання про тогочасні події і звільнити територію України. Максимальна кількість гравців — чотири.

— Гра — про боротьбу українських повстанців із нацистами й совєтами, — говорить Юрій Смертига. — В комплекті також є історична книжка про тогочасні події.

Інститут національної пам'яті є державною структурою. Тому продавати цю гру ніхто не зможе. Її безкоштовно можуть замовити собі школи, управління освіти, адміністрації міст, громадські об'єднання.

Для отримання гри необхідно написати листа до Інституту національної пам'яті. Пріоритетом розповсюдження гри є східна, центральна, південна Україна.

Зараз ви читаєте новину «Створили гру про боротьбу УПА з німцями та радянськими партизанами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути