вівторок, 02 квітня 2013 06:30

Страхувати від повені компанії не хочуть

Киянам відмовляють у страхуванні житла від стихійного лиха. Найпоширеніша відмовка — страховка почне діяти через десять днів, а повінь очікують вже цього тижня. Екологи й рятувальники вважають, що підтоплення неминуче. Тому за таку страховку доведеться віддати 99% суми виплати.

— Ми беремо до уваги статистику, теорію імовірності. Так розраховуємо тарифи. Зараз страхувати від наслідків підтоплення немає сенсу. Це все одно, що страхувати від утоплення людину, яка не вміє плавати. Нашим клієнтом найімовірніше буде стривожений мешканець Кончі-Заспи, у якого будинок біля Дніпра, — розповідає Віталій Козловський, директор із продажу страхової компанії "Актив-Гарант".

За минулий тиждень тільки в їхню фірму подзвонили з десяток людей із проханням застрахувати від підтоплення. В інших компаніях, на думку Віталія Козловського, таких звернень в десятки разів більше.

— Зазвичай кияни не страхуються від стихійних лих. Вважають, що ймовірність буревію, повені, землетрусу у столиці — 0,1 відсотка. Зараз злякалися прогнозів, в авральному порядку кинулися страхувати майно. Та оскільки вірогідність настання цього страхового випадку дуже висока, навряд чи якась компанія це зробить.

Зараз ви читаєте новину «Страхувати від повені компанії не хочуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути