пʼятниця, 07 травня 2010 00:31

Столичну владу звинуватили в смерті слона

Автор: фото з сайта www.photofile.ru
  Учасниця траурної демонстрації біля Київської міської державної адміністрації тримає фотографії повного слона Боя — до дієти та схудлого — після неї
Учасниця траурної демонстрації біля Київської міської державної адміністрації тримає фотографії повного слона Боя — до дієти та схудлого — після неї

За дев"ять днів зі смерті слона Боя в Київському зоопарку експерти досі не з"ясували причину. Місце і час поховання залишається в секреті.

— Загибеллю слона повинна займатися Генеральна прокуратура, — запевняє Анжеліка Комарова, голова співтовариства вільних журналістів "Природа над усе!".

Вона прийшла 30 квітня до столичної міської державної адміністрації. Із громадською ініціативою "Стоп зооциду!" влаштувала там демонстрацію.

"Київський зоопарк — концтабір для тварин", "Черновецькому — собаче життя", "КМДА — кривава влада". Такі написи можна було побачити на плакатах, які принесли кияни.

— Керівництво зоопарку із міською владою чинять великий негуманний злочин, — продовжує Анжеліка Комарова. — Територія зоопарку — ласий шматок для влади. Цілком імовірно, що ми спостерігаємо свідоме винищення тварин. Тоді його зачинять чи перенесуть в інше місце, а площу передадуть комусь.

Того ж дня біля зоопарку акцію протесту влаштували 30 його працівників.

— Хочемо, щоб нас припинили звинувачувати в непрофесійності. Нас критикують люди, давно звільнені із зоопарку, — пояснює Марія Палькіна, завідувач сектору великих хижаків.

Мер утримував слона Боя зі своєї зарплати

Має на увазі Сергія Григор"єва, колишнього працівника зоопарку. Він упродовж року заявляє про неналежне ставлення нового керівництва до тварин. Звірі вмирають не від недбалості персоналу, а від старості, зі слів Марії Палькіної.

Слон Бой помер 26 квітня 2010 року.

— Леонід Черновецький, коли дізнався про смерть слона, засмутився. Це велика втрата, — розповідає "ГПУ" Марта Гримська, 27 років, прес-секретар столичного мера. — Щодо планів купувати іншого, ще не визначено.

Раніше Леонід Черновецький утримував слона Боя зі своєї зарплатні.

Директора зоопарку Світлану Берзіну усунули від виконання обов"язків, поки не встановлять причину смерті слона Боя. У КМДА обіцяють, що її озвучать 12 травня на відкритому засіданні слідчої комісії.

Зараз ви читаєте новину «Столичну владу звинуватили в смерті слона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути