четвер, 16 червня 2011 00:00

Сто літрів пива продає один кіоск за день

У суботу в столичному Гідропарку близько 14.00 утворилася тиснява біля входу в метро. Дві повнолиці дівчини проштовхуються до кас без черги.

— Ты куда прешь без очереди? — кричить вусатий чоловік у зеленому картузі з написом "Оболонь".

— Я беременная. Мне можно.

— Что-то я живота твоего не вижу. Я с тебя сейчас такую беременную сделаю! — відштовхує дівчат чоловік. Вони стають у чергу.

Біля виходу з метро Світлана Миколаївна, 58 років, продає варені й копчені креветки. Стакан — 20 грн. Над її товаром рояться мухи.

— За тиждень заробляю 800 гривень, —розказує вона. — Стільки ж маю пенсії на місяць. Мушу торгувати, бо 400 гривень плачу за квартиру. Живу з онуком. Він безтолковий. Колись його влаштувала офіціантом у ресторан на набережній. Він на другий день з адміністратором завівся. Вигнали звідти, навіть трудову книжку не віддали.

Під столиком стоять ваги і напис: "Узнать свой вес можна за 1 грн".

— Учора прийшла до мене одна груба дівчина. Заважила на 85 кілограмів. Коли я сказала її вєс, обідилася. Сказала, що в мене поламані вєси, бо в кінці травня вона важила 70 кіло. А жир стирчить з усіх боків. Платить мені не схотіла. То Вовік з ігрових автоматів підбіг, почав розбиратися. Він тут за всіх бабушок заступається. Щоб на Гідропарку торгувати, треба мати хорошу кришу. Вовік — хороший парєнь. Йому вже 35, но ще нежонатий.

Дві дівчини лежать на пляжі "Молодіжний".

— То ви вже все купили на свадьбу? — цікавиться в білявки темноволоса в рожевому купальнику.

— Усе купили. Тільки Валіку батьки не хочуть на новий костюм тратиться. Кажуть, щоб одягав сірий, який остався після випускного. Купили тільки сорочку і білі носки. Туфлі взує, які ми вибрали на Паску. Щоб новіше виглядали, він їх після Великодня не взував. Зато на угощення грошей його мамка не жаліє. Вибрала в меню 20 салатів. Хто буде салати з майонезом у таку жару їсти?

Разом ідуть до води, вона прогрілася до +18°С.

— Я тільки по коліна зайду. Не хочу попу мочити. Боюся простудитися до весілля. Вода ще холодна. А в Туреччині вже до плюс 24 прогрілася. Мама минулого тижня вернулася. Недовольна. Тато взяв готель на три зірочки. Понаїжджало москалів. Щовечора пили до "не могу", а потім обригували весь готель. Мама тепер у Турцію не поїде ніколи. Сказала, що краще на Дніпрі загоряти.

Уздовж берега носять морозиво і холодне пиво. За день власник кіоску продає два ящики морозива і 100 л пива. Чотири біотуалети вздовж пляжів стоять зачинені. П'ятий працює біля атракціонів. За вхід вусатий чоловік просить 2 грн.

— Дєвочки, є прокладки і тампони. Якщо треба, спрашивайтє, — повторює кожні 5 хв.

Сивий чоловік шукає по кишенях копійки. Дістає два жетони на метро і залізну гривню. Чухає голову і зникає між деревами.

Зараз ви читаєте новину «Сто літрів пива продає один кіоск за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути