пʼятниця, 03 січня 2020 00:56

Штаб флоту переїде в намети

Штаб Військово-морського флоту переїде з приміщення в намети. Бо будівля, в якій він мав ­розміщуватися, недобудована. Із 2014 року штаб ВМФ займав частину приміщень Оперативного командування "Південь" Сухопутних військ у центрі Одеси.

2016-го Міністерство оборони вирішило реконструювати Одеське вище артилерійське командне училище під штаб флоту на Шостій станції Великого Фонтану. Будівля з 1993 року стояла зачинена. На реконструкцію і будівництво виділили 150 млн грн. Але через недобросовісність будівельників роботи кілька разів зупинялись.

Розгортання наметового містечка під штаб флоту розглядається, як навчання.

— Намети розбили в зв'язку з тренуваннями переїзду штабу, — каже коман­дувач флоту Ігор Воронченко, 55 років. — Реконструйований комплекс буде зданий у дві черги. Першу повинні прийняти на початку квітня 2020-го, другу — в липні.

Штаб Військово-морського флоту до 2014-го працював у Севастополі та на озері Донузлав в окупованому Криму. До Одеси перебрались після анексії півострова.

Зараз ви читаєте новину «Штаб флоту переїде в намети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути