Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2019 00:50

США запровадили санкції проти російських газопроводів

США запровадили санкції проти компаній, причетних до будівництва російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Рішення ухвалила Палата представників американського парламенту. Далі його має затвердити Сенат і підписати президент Дональд Трамп.

Санкції поширюються на судна, що прокладають труби на глибині 30 м нижче рівня моря. Також на іноземні компанії, які продавали, здавали в оренду чи надавали ці судна для спорудження трубопроводів. Працівникам таких підприємств не видаватимуть американські візи й анулюють чинні. Активи компаній заморозять на території Сполучених Штатів. Корпораціям дали 30 днів, аби припинили зведення газопроводів.

— Санкції роблять газопровід ще менш економічно доцільним. Суттєво ускладнюють реалізацію цього проекту, підвищують витрати. Росія не зможе завершити його в передбачені терміни (обидва газопроводи росіяни планують запустити 2020 року. — ГПУ), — каже віце-прем'єр-міністр із питань ­євроінтеграції Дмитро Кулеба, 38 років. — Це сприятиме зміцненню позицій України в переговорах із Москвою. Норми санкцій мають бути застосовані якнайшвидше. Це в інтересах усієї Європи. "Північний потік-2" створює шалений дисбаланс безпеки в Європі й надає Росії важіль для маніпулювання та впливу.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили санкції проти російських газопроводів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути