вівторок, 15 серпня 2017 00:55

США будують військову базу для українського флоту

Центр оперативного командування для Військово-морського флоту України будують у райцентрі Очаків на Миколаївщині. Роботи проводить ВМС США у рамках програми з надання військової допомоги.

Будівництвом безпосередньо займається перший мобільний будівельний батальйон морської піхоти США "Морські бджоли". Зведуть центр оперативного управління, ремонтні майстерні, контрольно-пропускні пункти по периметру бази.

— Початок будівництва є значним досягненням для нас. Підтримуємо прагнення України до Європи. І наша підтримка має стратегічне значення. Її результатом стане поліпшення інфраструктури, підвищення обороно­здатності, зміцнення наших відносин і нові можливості для організації навчань, — каже молодший лейтенант Джейсон Макгі.

Також американці виділили 220 млн грн на обладнання для навчального військового центру в Яворові на Львівщині. На площі в 3,5 тис. га створили імітаційний центр бойових дій і полігон для механіків і водіїв бронетехніки.

Раніше США передали Україні броньовані автомобілі "Хамві", радари й засоби зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «США будують військову базу для українського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути