середа, 18 листопада 2009 08:15

Шротина влучила в серце Сергія Мужила

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  На місці полювання на деревах скотчем наклеєні папірці з номерами. Під №13 у корі дві дірки від шроту
На місці полювання на деревах скотчем наклеєні папірці з номерами. Під №13 у корі дві дірки від шроту

У мисливському урочищі Морозівська дача, біля села Гута-Морозівська Дунаєвецького району Хмельниччини, на полюванні застрелили 29-річного Сергія Мужила з Кам"янця-Подільського.

Сергій із батьком і вісьмома чоловіками вранці подалися на полювання.

— Їх привіз мій кум. Він лісник і мисливець, — розповідає місцевий Анатолій Вавшко, 36 років, який живе біля лісу. — Стріляли до обіду разів шість. І після обіду три-чотири рази.

— Чув, що то батько застрелив сина. Одна куля попала в кабана, друга пішла рикошетом. Впольований звір досі там лежить. У нас дичини хватає, — каже 60-річний Олександр Дурач. — Кабан, заєць, косуля. Ті охотніки до того обнагліли, що ходять попід хати. Стріляють. І діла їм немає, що тут люди. Як це сталося, понаїжджали "скора", міліція, криміналісти. Сусід нащитав 21 машину. У тих джипів колеса широченні, а в мене паї попід лісом. Посіяв озимину. Я до них кричу: "Шо ви робите, пшеницю мені потолочите". У ліс нікого не пускали.

До кабанячої туші зголосилися провести чотири місцеві жителі. Кілометра за півтора від села заходимо вглиб чагарника. Чоловіки ведуть ледь помітними стежками. Нарешті — місце полювання. На деревах білим скотчем наклеєні папірці з номерами. Під табличкою N13 у корі дві дірки від шроту. За 5 м лежить туша тварини, окремо голова.

— Казали, що пуля відскочила від кабана і попала хлопцеві в серце, — говорить Богдан Олійник, 20 років. — Кабана вони завалили. Підходять до туші, бачать — одного мисливця немає. Почали гукати, набирати на телефон. По дзвінку його і знайшли. А він мертвий. Думаю, то нещасний случай. Де б батько сина міг застрелити.

Одна куля попала в кабана, друга пішла рикошетом

Лісник 40-річний Анатолій Церклєвич водив мисливців на полювання. Був свідком трагедії.

— Того дня я зброї не брав, — розповідає. — Хоч міг і мав право. Цих людей із Кам"янця-Подільського не знаю. І пострілу не бачив. У міліції мені заборонили щось про це розказувати. Можу сказати одне: у хлопця вистрілив не батько. Це був нещасний випадок.

— Я по вхідному отвору зрозумів, що дробина попала в серце, — говорить Віктор Федоришин, 40 років, хірург "швидкої" Дунаєвецької райлікарні. — Дав батькові заспокійливе. Він казав, що із сином стояв на одній лінії. Стріляв товариш Сергія. Дріб розсіявся і рикошетом пішов від дерева. Судмедексперт вважає, що смерть була миттєвою.

Міліціонери встановлюють, від чийого пострілу загинув мисливець. По факту вбивства порушили кримінальну справу. Вилучили в учасників пригоди зброю.

У Сергія Мужила залишалася дружина й син.

Зараз ви читаєте новину «Шротина влучила в серце Сергія Мужила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути