пʼятниця, 13 квітня 2012 00:00

Співкамерниця Тимошенко відмовляється від передач

  Юлія Абаплова взяла гроші з каси банку, в якому працювала,  бо їй не вистачало 20 тисяч доларів для погашення кредиту
Юлія Абаплова взяла гроші з каси банку, в якому працювала, бо їй не вистачало 20 тисяч доларів для погашення кредиту

Співкамерниця Юлії Тимошенко по Качанівській колонії в Харкові — 36-річна Юлія Абаплова засуджена на сім років ув'язнення з конфіскацією майна. Вона привласнила велику суму в банку, в якому працювала.

Абаплова була регіональним директором відділення "ЮніКредит банку" Ленінського району Харкова. О 13.00 у відділенні дві працівниці — вродлива шатенка, яка розмовляє з клієнтом, і дівчина з тонко вищипаними бровами. Остання розповідає неохоче:

— Всех, кто работал с Юлей, уволили. А нас перевели из другого отделения. Но мы ее, конечно, знали. По общению могу сказать, что человек она самый обычный. Внешне — серая мышь, совсем неинтересная. В "Одноклассниках" есть ее фото с какой-то вечеринки — накрашена, одета прилично. На работу же одевалась, как из секонд-хенда. Волосы, ногти неухожены.

— Не давай никаких комментариев, — підходить шатенка. — Обращайтесь в нашу службу безопасности.

Харків'янин Олександр Мірошніков, 41 рік, познайомився з Юлею Абапловою п'ять років тому. Він теж працював у банківській сфері:

— Не знаю, за що Юлі така честь, що потрапила до камери Тимошенко, — каже російською. Говоримо телефоном. Через хворобу хребта Олександр відмовляється зустрітися. — Юля — добра, дружелюбна. Я не вірю, що вона крала на роботі, тому що грошей у неї ніколи не було. Її заробітків ледве вистачало виплачувати кредит за будинок, у якому вона жила з неповнолітнім сином. Часто просила позичити гроші до зарплати. Батьки — пенсіонери, небагаті люди. Була в неї убита "таврія", не знаю — своя чи службова.

Юля поручилася за знайомого, який узяв кредит. Він утік. Їй довелося віддавати кошти. Потихеньку гасила позику. 10 тисяч доларів віддала, лишилося 20 тисяч. Їй вистачило дурості полізти в касу. Після арешту зізналася, що гроші справді взяла, але сподівалася до перевірки встигнути повернути їх. Хотіла перепозичити.

Здається, вона не розуміла, наскільки це все серйозно. Ми їй казали: "Шукай гроші, треба відкупитися". А вона повірила слідчій. Та обіцяла допомогти, демонстративно жаліла. У результаті на Смирнову (Юлію Абаплову називають дівочим прізвищем Смирнова, на яке вона нібито повернулася після розлучення з чоловіком. — "ГПУ") повісили всі недостачі.

Коли ця історія випливла, з банку її звільнили. Юля шукала роботу, будь-яку, щоб хоч якось утримувати родину. Вона сина виховує сама, має слабке здоров'я — у неї нема нирки й хворе серце. Вирок мав бути м'якший. За неї просто нема кому заступитися.

Юлині батьки не хочуть ні з ким спілкуватися — вони дуже соромляться цієї історії, — продовжує Олександр Мірошніков. — Її хлопець хотів узяти кредит у банку, щоб допомогти Юлі відкупитися. Але це був 2009 рік, банки перестали масово видавати позики. Зараз він знищив свої сторінки в соціальних мережах, мабуть, дістали, — на сторінці Юлії в "Одноклассниках" є фото з чоловіком і підпис під ним: "Моє кохання". — Я хотів понести передачу в колонію. Але її батьки сказали, що Юля ні від кого передач не приймає, нікого не хоче бачити.

Питаю, чи зможе, на його думку, Абаплова ужитися з Тимошенко.

— Думаю, так. У неї характер дружелюбний. Але на місці Тимошенко я не був би відвертий ні з ким. Не думаю, що вони стануть подругами.

У школі №9, де навчалася Юлія Смирнова, коментувати ситуацію відмовилися.

Її батьки прописані в 9-поверховому будинку. У дворі на лаві сидить пара з кошиком від дитячого візка. Обом — років по 30.

— Юля Смирнова? — перепитує смаглява невисока жінка з гладко зачесаним волоссям. — Так она здесь не живет лет пять. Ее родители купили квартиру в другом районе. А Юля — хорошая девушка, не глупая. Вам лучше про нее Катюха расскажет. Она работала со Смирновой в одном банке. Юля подставила ее с какими-то документами и Катюху выгнали.

"Катюха" каже телефоном, що розмовляти про колишню колегу не хоче.

Зараз ви читаєте новину «Співкамерниця Тимошенко відмовляється від передач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути