четвер, 29 липня 2021 06:50

Спека спаде після 14 серпня

Спека триматиметься в Україні й на початку серпня. У більшості областей буде до +35…39°C. Температура почне знижуватися ближче до кінця літа.

— На Тернопільщині та у Чернігові на початку місяця може дійти до 40–42 градусів тепла, — говорять в Укргідрометцентрі. — В гірських районах може прогрітися до плюс 35. Середньомісячна кількість опадів буде в межах норми.

Температура у серпні буде стабільнішою за липневу, каже народний синоптик 81‑річний Леонід Горбань:

— Із 1‑го по 14‑те число термометри показуватимуть 31–35 градусів тепла. Потім спека почне відступати до плюс 24–26. Наприкінці серпня вдень буде близько 20 градусів.

Періодично йтимуть дощі.

— 7–8 числа на українців очікує потужна буря, — продовжує Горбань. — До 11 серпня ітимуть незначні дощі. Сильніші будуть в середині місяця. Наприкінці літа теж очікуються — часті, але невеликі.

Магнітні бурі науковці прогнозують 2–3, 16–17 та 18–20 серпня. Може боліти голова, підвищуватися тиск, з'являтися тривожність і втома. Лікарі в ці дні рекомендують більше відпочивати та відмовитися від алкоголю.

Цьогорічна погода погано вплинула на частину сільськогосподарських культур.

— Помітно знизилась якість врожаю зернових і ріпаку. На це, зокрема, вплинули дощі, — говорить керівник агрономічного департаменту компанії "Укравіт" Олександр Мигловець, 33 роки. — Для решти культур і насаджень зараз сприятлива погода. Можуть дати гарну врожайність.

Цьогоріч в Україні можуть загалом зібрати близько 100 млн т зернових і олійних культур, заявляв у травні міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Зараз ви читаєте новину «Спека спаде після 14 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути