вівторок, 03 грудня 2019 06:30

Спалили автомобіль волонтерів

— Близько третьої ночі поліцейські помітили, що горить автомобіль. Викликали пожежників. Я про все взнав зранку. Машина точно не могла сама загорітися, бо акумулятор я витяг, — каже 51-річний Ігор Убийвовк, волонтер із Полтави, капелан протестантської церкви. У ніч на 30 листопада підпалили його "Фольксваґен Транспортер Т 4". Ним із 2015 року возив допомогу в АТО військовим і дітям з інвалідністю.

Бус стояв біля автозаправки на вул. Сінній.

— У машині були залишки волонтерської допомоги. Якби хотіли пограбувати — розбили б вік­но і вкрали. Це спрямований підпал. Точно знали, що і навіщо роблять. Пожежа почалася з моторного відсіку. Експерти підтвердили, що вона невипадкова, — додає капелан.

Тієї ж ночі у місті розстріляли монітор на меморіалі загиблим бійцям на сході країни. Періодично на ньому показували фотографії полеглих військових. Невідомі випустили в скло шість куль.

Також тієї ночі вандали розбили підставку для квітів з каменю й подряпали меморіальну дошку загиблого в АТО Сергія Лимаря.

— Усі ці події сталися протягом одного часового проміжку. Правоохоронці кажуть, що ці дії готували завчасно. Опрацьовуємо версію разом зі Службою безпеки України, — говорить речник Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв, 50 років. — Відкрили кримінальні провадження. Дії кваліфікують як наругу над могилами та пам'ятниками захисників держави.

Камер на жодному з об'єктів немає.

Зараз ви читаєте новину «Спалили автомобіль волонтерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути