Ексклюзиви
четвер, 04 листопада 2010 03:30

Сьому частину фільму "Пила" українцям не покажуть

Сьому частину фільму "Пила" українцям не покажуть

Останню частину стрічки жахів "Пила" в Україні не побачать. Її заборонила показувати в кінотеатрах експертна комісія при Міністерстві культури і туризму. Вона вважає, що фільм пропагує жорстокість, насильство, знецінення людського життя та катування. Це може зашкодити моральному вихованню громадян.

Перші шість епізодів фільму були дозволені.

— Те, що заборонили "Пилу" — це великий прогрес. Бо в кожній наступній серії було все більше насильства. Переглядав із комісією всі шість серій і боюся уявити, що в сьомій, — каже Василь Костицький, 54 роки, голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. — Стосовно "Пил" досі листуємося з Міністерством культури. На шосту серію було багато скарг. Ми подавали до суду на Міністерство, щоб заборонили цей жах, але фільм все одно показували. Нас намагаються переконати, що зараз нова течія в мистецтві — естетизація зла. Я розумію, що вбивцю можна красиво одягнути, але він не перестає бути вбивцею.

Директор кінопрокатної компанії "Каскад Україна" 47-річна Тамара Яловська вважає, що "Пила-7" не має ознак жорстокості, що виходили б за рамки стилістики попередніх серій фільму.

"Пила" — серія трилерів. 2010 року потрапила до Книги рекордів Гіннеса як найприбутковіший серіал жахів у світі.

— Перші п'ять частин привозила компанія "Джеміні". Думаю, до тих фільмів також були великі претензії. Заборона на сьому частину поки що стосується прокату в кінотеатрах. Чи дозволять продаж ліцензійних дисків із цим фільмом — не знаю. Люди просто подивляться його на піратських дисках або закачають із інтернету з російським перекладом. Хоча картина дає гарну касу, — каже Яловська. — Цього року також заборонили російську стрічку "Гості з майбутнього" — щось було в сюжеті неполіткоректне. Роки два тому не дозволили показати американський фільм "Різня бензопилою".

Зараз ви читаєте новину «Сьому частину фільму "Пила" українцям не покажуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути