пʼятниця, 22 грудня 2017 00:30

Снігопад паралізував дорогу Київ — Одеса

Майже 800 вантажівок застряли в снігових заметах на трасі Київ – Одеса в ніч на 20 грудня. Найбільший затор був біля райцентру Жашків Черкаської області. Стояли фури, що везли товари до Одеси.

Аби зменшити затор, патрульні повністю перекрили рух транспорту з боку Білої Церкви на Київщині до Одеси та з боку Жашкова — до Києва. Замети розчищала військова техніка. На Черкащину військовим вертольотом прибули голова Нацполіції Сергій Князєв і голова Державної служби із надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Вертоліт чиновників заблокував єдину смугу, де могли вільно проїхати автомобілі, написав у "Фейсбуку" журналіст Володимир Гамалиця, 37 років:

"Поряд є вертолітний майданчик. Але начальство пафосно сідає на автобан і блокує рух. Це вже занадто. Свинство. В окрузі багато і фермерських господарств із технікою. Але спецтранспорт женуть із Кропивницького".

19 грудня через ожеледицю й сніг у країні сталося 1315 дорожньо-транспортних пригод, із потерпілими — 143 аварії.

Великі затори утворилися й на дорогах Київщини. Міська влада заборонила фурам заїжджати у столицю. Черга з вантажівок стоїть на в'їздах до міста. До Києва на роботу не змогли дістатися люди з області.

Укрпошта й "Нова пошта" попередили клієнтів про можливі затримки в доставці посилок. Із запізненням також відправляються літаки з міжнародною поштою. Вилітають з аеропорту "Бориспіль".

До кінця тижня синоптики прогнозують продовження снігопадів у південній і східній частинах країни.

У селі Вільшанка Іршавського району на Закарпатті залишаються підтопленими 116 домогосподарств. Повінь почалася 16 грудня, коли з берегів вийшла місцева річка Боржава. Спад води очікують на вихідних.

Зараз ви читаєте новину «Снігопад паралізував дорогу Київ — Одеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути