вівторок, 11 квітня 2017 00:20

Сміттєпереробний завод збудують за два роки

— У місті склалася критична ситуація із вивезенням непотребу. На час, доки будуватимемо сміттєпереробний завод, необхідно дозволити приймати відходи на інших полігонах області й країни, — каже мер Львова Андрій Садовий, 48 років.

8 квітня провів засідання з кількома депутатами Верховної Ради. Були представники обласної влади і міст Львівщини. Обговорювали варіанти вивезення сміття. Станом на 10 квітня непотріб не прибраний із майже 40% усіх майданчиків Львова.

— Після Великодня отримаємо план рекультивації Грибовицького звалища від французької компанії "Еджіс". Також передадуть план будівництва сміттєпереробного комплексу, — говорить міський голова. — За два роки є можливість цей завод збудувати. Тоді зможемо переробляти непотріб не тільки наш і області, а й інших міст. Поки що потрібно зняти блокаду і дозволити нам користуватися іншими полігонами.

Представники міст Львівщини погодилися приймати частину сміття на власних полігонах. Нардепи пообіцяли створити робочу групу з вирішення цієї проблеми та зустрітися з керівництвами міст Тернопільщини та Івано-Франківщини.

Проблеми з вивозом сміття у Львові почалися у травні торік. На головному смітнику міста у селі Великі Грибовичі сталася пожежа і зсув непотребу. Загинули четверо людей. Полігон закрили. Сміття почали викидати по всій Україні. Андрій Садовий скаржився, що більшість міст відмовилися приймати відходи на своїх звалищах.

Зараз ви читаєте новину «Сміттєпереробний завод збудують за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути