середа, 15 грудня 2010 01:45

Школи закривають на карантин

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

50 тис. учнів опинилися на вимушених канікулах у Вінницькій області. Через карантин у регіоні 13 грудня закрили 84 навчальні заклади.

— Цього року карантин почався на місяць пізніше, — каже начальник відділу охорони життя та безпеки дітей Вінницького управління освіти Валерій Мусій, 58 років. — У мене онук, 14-річний Владислав удома теж, то в інтернеті днями сидить. Благо, що в мережі тепер міститься шкільна програма з усіх предметів. Можна навчатися й дистанційно.

Закрили школи також у Львові і в деяких районах Рівненщини, Волині, Тернопільщини.

У Черкасах одну школу закрили минулого понеділка. В інших — лише класи, де хворих понад 30%.

На Полтавщині закрили 138 шкіл: усі в містах Полтава, Кременчук і Лубни, по кілька у 13 районах області. Кількість міст і районів, що перевищують епідемічний поріг, зростає. У полтавських поліклініках до кабінетів лікарів стоять черги.

— Прийшов закривати лікарняний, а там купа народу. У реєстратуру до кожного з чотирьох віконець стоять по 20 чоловік. У гардеробну взагалі черга безкінечна, а ще потім до лікаря треба вистояти вже з талончиком. Я годину протовкся й пішов на роботу. Лікарняний закрив наступного дня. Прийшов раніше за годину до початку прийому, — говорить 25-річний Олексій Воронов.

Під час карантину в місті Шостка на Сумщині діти навчатимуться за телевізійними уроками муніципальної телерадіокомпанії. Їх трансляцію почали з 14 грудня. Кожне заняття триватиме 10–15 хв. Починатимуться о 19.00, повторюватимуться — наступного дня о 8.20. Всього планують провести 15 телезанять із різних предметів.

Зараз ви читаєте новину «Школи закривають на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути