середа, 17 серпня 2011 00:45

Скажений кіт покусав двох дівчат і хлопця

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Анна Коровіна, Ілона Мудрак (у центрі) та Сергій Кірнас із селища Бабанка Уманського району на Черкащині у вестибюлі центральної районної лікарні в Умані. Їх покусав скажений кіт. Пробудуть у медзакладі до кінця тижня
Анна Коровіна, Ілона Мудрак (у центрі) та Сергій Кірнас із селища Бабанка Уманського району на Черкащині у вестибюлі центральної районної лікарні в Умані. Їх покусав скажений кіт. Пробудуть у медзакладі до кінця тижня

У селищі Бабанка Уманського району Черкащини 12 серпня кіт покусав трьох осіб — 12-річну Анну Коровіну, 16-річну Ілону Мудрак та 19-річного Сергія Кірнаса. Селяни боялися, що тварина хвора на сказ.

— Где-то в шесть утра мы с Илоной выбежали на пробежку, — розповідає Сергій Кірнас у лікарні. У нього забинтовані ліва долоня та нога до коліна. — Бігли до траси. Поверталися назад через поле, коли з кукурудзи вискочив кіт. Вчепився мені в ногу кігтями та зубами. Я почав його віддирати, але він не давався. Коли все-таки відтягнув, він учепився із такою ж силою в руку. Я почав його трусити, щоби скинути. Коли вже кіт летів, зачепив кігтем Ілоні щоку. У лікарні взнали, що цей кіт — сірий із білим — покусав іще одну дівчинку.

Ілона Мудрак відбулася подряпиною. В Анни Коровіної покусані обидві ноги, рани замазані зеленкою.

— Я ввечері послала Аню на город за косою, — розказує мати 32-річна Людмила Коровіна. — Часов сім було. Чую — кричить. Воно пригнуло їй на ноги і почало кусати, рвати. Аня впала. Але якось встала і почала бігти. Кіт від ніг не відчеплювався. Вона бігла додому, а він рвав їй ноги. А потім утік.

— Дітей покусав бродячий кіт, за поведінкою він схожий на скаженого. У Сергія множинні рани лівої гомілки, покусана рука, в Анни множинні рани обох стегон, — каже завідувач травматологічного відділення Уманської лікарні Валентин Судакевич, 51 рік.

Кота наступного дня вбив Олексій Жолуденко, коли тварина прийшла до його кролятника.

— У мене два собаки, — згадує. — Маленький побіг у двір, щось там запримітив. Я за ним почав стежити, бо у мене там клітка з кролицею. Дивлюся, кіт сидить. Обично, як крикнеш чи кинеш що, то тікає. А цей не реагірував. Я кинув кирпичину. Він тільки шипить до мене. І такий, що дивитися на нього противно.

Жолуденко вбив кота вилами і закопав.

— Його відкопали, сфотографували і дітям фото в лікарню завезли. Вони кажуть, це той самий, що на них напав, — говорить Ольга Куниця, 71 рік, баба Сергія Кірнаса.

Однак ветлікарі сумніваються:

— Наші спеціалісти виїжджали на місце, — розповідає головний ветеринарний інспектор в Уманському районі 43-річний Олег Кітов. — Тварина, яку вбили, — не та, що кусала дітей. Де подівся той кіт, невідомо.

Дослідження на сказ робити було пізно.

Зараз ви читаєте новину «Скажений кіт покусав двох дівчат і хлопця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути